Ersin Köseoğlu

Eğitimci bir ailenin kızı olması nedeniyle eğitim-öğretim yılları Muğla, Mersin, Gaziantep, Balıkesir gibi değişik illerde geçti.
1976 yılında Balıkesir Necati Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü’nden mezun oldu. Artvin-Hopa, Menemen ve İzmir’de çeşitli okullarda Türkçe öğretmeni olarak görev yaptı. Emekli olduktan sonra on iki yıl özel okulda çalıştı.
Evlatları ve ikiz torunları Zeynep ile Ozan Emre… Onun yaşama sevinci ve bitimsiz mutluluk kaynaklarıdır. İnsana, doğaya, sanata değer veren, çocukları çok seven, sorumluluk sahibi, duyarlı bir bireydir. Egeli Kadın Yazarlar üyesidir.
On yıldır Türgök (Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı) gönüllüsü olarak çalışmaktadır.
Okumak ve yazmak, yaşamını çoğaltan anlamlı bir uğraştır.
***Türkiye ve İzmir il çapında düzenlenen öykü-kompozisyon dallarındaki yarışmalarda dereceleri var. Katıldığı çeşitli yarışmalarda “Öyküsü Kitapta Yayımlanmaya Değer” görülerek bu seçkilerde yer almıştır.
Bunların dışında;
2011- İzmir Doğa ve Kültür Derneği Göç Öyküleri Yarışmasında “Övgü”
2014- Menemen Seyrek Belediyesi “Beklenti” konulu öykü yarışmasında “Gül Tutunca Kayısıyı” öyküsüyle “Üçüncülük“ 2015-Altınokta Körler Derneği “Görme Engelli Kadının Yaşam Mücadelesi” temalı öykü yarışmasında Türkiye çapında “Üçüncülük”
2019-Eğitim Sen “Kadınlar, Diller, Öyküler “ öykü yarışmasında birincilik ödülü almıştır.

Yazar'ın Kitapları